SnabbsökningX

Avancerad sökning

STUDIERÅDSMÖTESPROTOKOLL 2003–11-26

§1 OFMA

Ordförande Katarzyna Szymkiewicz förklarade mötet öppnat.

§2 Tid och sätt

Tid och sätt godkändes.

§3 Godkännande av dagordningen

Mötet beslöt att godkänna dagordningen utan ändringar.

§4 Föregående mötes protokoll

Sekreteraren föredrog föregåendes mötes protokoll.

§5 Besultsuppföljning

Ordförande och Klara Kursis redogjorde för vad som gjorts under de gångna veckorna.

§6 Meddelanden

Martin Belohorka meddelade att vi fått in tre nya D03:or i Studierådet. De nya är kursrepresentanter i kurserna Fysik för D respektive Programvaruuteckling i grupp.

René Malmgren meddelade att samordningsgruppen för LTH:s nya gemensamma datorsystem ska ha möte. Han undrade om SRD hade några synpukter att skicka med till mötet. Fyra frågor kom upp. Tre av dem, nämligen de gällande fler datorer, färre spam och EFD-lock, var primärt avsedda för EFD-systemet. En fjärde fråga, som handlade om möjligheterna att logga in på det nya systemet från exempelvis UB 2, bedömdes som mer relevant för gruppens arbete.

Benny Åkesson informerade om att budgetgruppen har möte idag, 26:e november. Han återkommer med mer information när sådan finns tillgänglig.

Vice ordförande Johan Bjarnevik rapporterade från D-sektionens senaste styrelsemöte, och föredrog lite praktisk information inför HT2. Han berättade att det inkommit ett förslag om att D-sektionen ska införa ett jämställdhetsombud för att tillvarata de olika minoriteternas intressen på sektionen, och att denna eventuellt ska utses av Studierådet. SRD anser dock att detta i första hand bör skötas av sektionen på ett av dessas möten.

Ordförande meddelade att StuFU ska ha ett möte angående arbetsmiljörätt måndagen 1:e december. Vårt skyddsombud Martin Jerling går dit.

Ordförande informerade också om Studierådets nya skåp, som finns nere i Skäraton. Detta är tänkt att i framtiden fungera som arkiv och kunskapsbank.

§7 CEQ slutrapporter

Patrick Gilmore-Ellis, Mariana Chevez och Martin Belohorka ska ha möte angående slutrapporter i tre olika kurser.

Kursutvärderingsansvarige Mattias Zippert berättade om sina tankar på ett standardiserat sätt att skriva ovan nämnda rapporter. En tanke är att skapa ett slags mönsterlösning, som sedan används.

§8 Kursutvärderingar

Det fattas fortfarande sammanställningar av råmaterialet från KA-systemets utvärderingar från den gångna vårens kurser. Dessa måste inkomma snarast.

Det möte angående kursen Flerdimensionell Analys som skulle hållas, har ännu inte blivit inbokat. Mattias Zippert och Johan Holmberg ska se till att detta blir gjort.

§9 Operativ utvärdering

Kontakten mellan kursrepresentanterna och ansvarige för operativa utvärderingar Emina Karic fungerar dåligt. Något måste göras för att åtgärda detta.

Martin Belohorka rapporterade från kursen Digitalteknik, som går för D2. Studenterna anser att laborationstiden används ineffektivt.

§10 Verksamhetsplan

Ordförande meddelade att D-sektionens styrelse besynnerligt nog inte kommer att upprätta en verksamhetsplan för 2004, vilket gör att Studierådet inte är nödgade att ställa upp en sådan. Mötet ansåg dock att det är önskvärt att ha en trots detta. Det beslutades därför att ett lunchmöte, inbokat tisdagen 4:e december, avsätts till detta ändamål.

§11 Övrigt

Ordförande informerade om ett e-postmeddelande som inkommit från LTH:s styrelse angående kursen Kravhantering, som kommer att ges av Institutionen för telekommunikation våren 2004. Kursansvarige vill prova ett nytt upplägg på kursen, vilket innebär att kursen kommer att platsbegränsas. Detta medför att en urvalsprocess kommer att finnas. Mötet fann inget prinicpiellt fel med detta, men skickade med en önskan om att kursen skulle ges fler gånger per år om söktrycket på kursen var stort.

Martin Jerling berättade att han blivit bjuden på julbord med Institutionsstyrelsen för Informationsteknologi, och undrade om de inte har fler möten än detta. Han har under sin mandatperiod inte blivit inbjuden till några möten.

Martin Jerling väckte frågan kring Gyllene pekpinnen, ett lärarpris som undertecknad och Jerling vill införa. Gyllene pekpinnen är tänkt som ett generellt lärarpris, men särskilt avsett för de lärare som höjt sig mest under året. Studierådet ställde sig positivt till detta. Benny Åkesson föreslog dock, att priset skulle gå till den lärare som Studierådet nominerar till LTH:s pris Årets lärare, för att spara in på tid och arbete.

Ordförande tog upp ämnet personalvård, då det snart är dags för detta. Hon bad om förslag på detta. Seriösa förslag ska skickas till ordförande, som kommer att redovisa dessa längre fram.

Benny Åkesson informerade om Java Boot Camp, som arrangerats av Patrick Gilmore-Ellis 25:e november. Arrangemanget var uppskattat och välbesökt, både av yngre teknologer och frivilliga handledare. Nästa projekt är tänkt att rikta sig till både yngre och äldre teknologer, som i mindre projektgrupper under tre dagar ska syssla med lite större projekt, vilket medför att både äldre och yngre teknologer får möta en lite annorlunda utmaning.

I samband med diskussionen kring Java Boot Camp, väcktes idén om inte Studierådet kunde stå som arrangör för detta, vilket skulle ge mycket publicitet. Mötet ställde sig negativt till detta.

§12 OFMA

Ordförande Katarzyna Szymkiewicz förklarade mötet avslutat.

Vid protokollet 
Johan Holmberg 
Sekreterare      
Katarzyna Szymkiewicz 
Ordförande    

Utskriftsvariant Ändrad 2019-04-24 kl 17.58 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar