Dagen D - den 5:e oktober

Förberedelserna för Rosa Marschen är i full gång.

Så ser dagen den 5:e oktober ut preliminärt:

10:00Registrering och kaffe, E-huset, LTH Campus
11:00D-sektionens Inspector professor Jan Eric Larsson hälsar de marscherande
11:15-12:45Rosa Marschen går från LTH campus genom Lundagård tillbaka till LTH campus
11:15-11:45LTH Campus-Lundagård
11:45Prorektor Eva Wiberg hälsar de marscherande, kaffe
12:00-12:45Lundagård-LTH Campus
12:45Rosa Kalaset
12:45-13:30Mingel med mat från våra sponsorer
13:30-13:45Prisutdelningar
13:45-14:45Föreläsningar ā 15 minuter

Redan spikade föreläsare är:

Karin Bryskhe, Colloidal Resource (CR):
"Vad kan vi göra för patienten i väntan på ett botemedel?"
CR Development arbetar för att förbättra bröst MRI som kan bidra med en del av den information som leder till en snabbare diagnos och utvärdering av bröstcancerbehandlingen.

Professor Per Hall, Karolinska Institutet, KARMAstudien:
"Varje timme insjuknar en kvinna i bröstcancer - går det att förhindra?"
I Sverige kommer var nionde kvinna, eller 8000 kvinnor årligen, att drabbas av bröstcancer. Det motsvarar nästan en diagnostiserad kvinna i timmen. Ökningstakten är dramatisk, under de senaste 5 åren ökade antalet med 20%. För att minska insjuknandet måste vi förstå vilka kvinnor som kommer att drabbas av bröstcancer och erbjuda högriskkvinnor möjligheter att påverka sin risk. Karmaprojektet är ett steg på vägen.

Olof Jarlman, Glocal Health Informatics:
"Bröstcancer on-line!"
Smarta mobiler och olika typer av "paddor" erbjuder nya sätt att kommunicera. Kraven på snabb och trovärdig kommunikation kommer att öka, både vad gäller oro och frågor kring den diagnostiska processen men framför allt när bröstcancer har konstateras och behandlingen ska sättas in. Vi kommer att se nya individuellt anpassade tjänster för både sjukvårdspersonal patient och anhöriga. Informationen kommer enkelt att kunna anpassas till olika språk och olika sätt att ta till sig den visuella och dynamiska miljö som dagens mobiler och paddor erbjuder. Uppenbart kommer vi inom en snar framtid kunna följa upp behandlingseffekter av en terapi on-line, förbättringar eller försämringar kommer att kunna registreras för att bättre anpassa både läkemedel och doser.

Jessika Norbeck (Radiologisk Bröstdiagnostik), Eva Undren (Malmö mammografi avd), Unilabs:
"Mammografi För att hitta bröstcancer tidigt."
Det är en väldigt basic föreläsning, om varför det är viktigt, hur det går till väga, vem vi bjuder in (alla kvinnor mellan 40-74 år) var vi finns, hur man undersöker sina egna bröst m.m. Efter föreläsning är det OK att ställa frågor till oss, som vi givetvis svarar på så gott vi kan, det vi inte kan svara på, tar vi reda på och återkommer med svar. Vi brukar även dela ut vår nyckelring Pink Size for life och en flyers på olika språk.
Sponsorer