SnabbsökningX

Avancerad sökning

Chipsmat (eller Cœur de Filet Provençal á la student)

Recepttyp: Måltid
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Kötträtt
Tillagningstid: 40 min
Smakbetyg: 3.25 (4 röster)
Svårighetsgrad: Lätt
Pris: Medel

Recept

4-6 port

1 st fläskfilé (runt 600-800g)
ca 1 påse lättsaltade potatischips
ca 3 dl grädde (mat- eller visp-)
vitlökspulver
salt
(ev. ca 4 champinjoner)

Gör så här:
1. Skiva fläskfilén i lagom tjocka skivor.
2. Sätt ugnen på 200 °C.
2. Stek upp köttet i en stekpanna (snåla inte med matfettet!) och krydda under tiden med salt och eventuella andra kryddor efter behag (t.ex. paprikapulver eller lite vitlökspulver). Köttet behöver inte bli genomstekt.
3. (valfritt, men förhöjer smaken) Skiva champinjonerna och lägg i stekpannan tillsammans med fläskfilén.
4. Häll stekpannans innehåll, inklusive sky, i någon form av ungssäker form eller långpanna. Fördela jämnt.
5. Häll grädden över köttet och krydda därefter rikligt med vitlökspulver.
6. Täck köttet och grädden med ett tjockt lager potatischips (efter att du smakat på några direkt ur påsen).
7. Täck hela formen/långpannan med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen, ca 15-25 minuter (tills köttet är genomstekt och allt är lagom varmt).

Klart! Servera i djupa tallrikar och njut.

Tips:
Vill man komma undan lite billigare kan man byta ut fläskfilén mot kycklingfilé, men då behövs champinjoner eller något annat för att lyfta smaken.
Förutom champinjoner kan man fylla ut med annat. Testa dig fram! (Bacon är dock, konstigt nog, INTE att rekommendera... Det är annars så ljuvligt, men sänker på något underligt sätt smakbetyget i just detta fall. :S)

Receptförfattare: Joakim "firetech" Tufvegren (2012-10-08)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Ta bort från snabblänkar