Kalops
Recepttyp: |
Långkok |
|
Mattyp: |
Kötträtt |
Tillagningstid: |
80 min |
Smakbetyg: |
3.33 (6 röster) |
Svårighetsgrad: |
Medel |
Pris: |
Medel |
Recept
8 port
2 kg högrev (benfri)
4 gula lökar
4 stora morötter
16 kryddpepparkorn
3 lagerblad
2 liter köttbuljong
4 msk vetekjöl
Smör att steka i
Salt och malen peppar
Gör så här:
1. Skala och tärna lök och morötter, och skär köttet i 2 centimeter stora 1 tärningar.
2. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det, lite i taget, i en stekpanna och lägg sedan över det i en gryta. Bryn lök och morötter i stekpannan och lägg dem i grytan.
3. Pudra över vetemjölet, slå på buljong och lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Koka grytan sakta i ca 1 timme eller tills köttet är mört.
Serveras gärna tillsammans med kokt potatis.
Receptförfattare: Fredrik "Flommy, Dj Mixer" Karlsson (2009-08-20)
|