SnabbsökningX

Avancerad sökning

Kalops

Recepttyp: Långkok
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Kötträtt
Tillagningstid: 80 min
Smakbetyg: 3.33 (6 röster)
Svårighetsgrad: Medel
Pris: Medel

Recept

8 port

2 kg högrev (benfri)
4 gula lökar
4 stora morötter
16 kryddpepparkorn
3 lagerblad
2 liter köttbuljong
4 msk vetekjöl
Smör att steka i
Salt och malen peppar

Gör så här:
1. Skala och tärna lök och morötter, och skär köttet i 2 centimeter stora 1 tärningar.
2. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det, lite i taget, i en stekpanna och lägg sedan över det i en gryta. Bryn lök och morötter i stekpannan och lägg dem i grytan.
3. Pudra över vetemjölet, slå på buljong och lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Koka grytan sakta i ca 1 timme eller tills köttet är mört.

Serveras gärna tillsammans med kokt potatis.


Receptförfattare: Fredrik "Flommy, Dj Mixer" Karlsson (2009-08-20)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Ta bort från snabblänkar