Hawaii-falukorv
Recepttyp: |
Måltid |
|
Mattyp: |
Kötträtt |
Tillagningstid: |
40 min |
Smakbetyg: |
2.00 (2 röster) |
Svårighetsgrad: |
Medel |
Pris: |
Medel |
Recept
4-5 personer
Tid: 15 minuter + 25 minuter i ugnen
600 g mager falukorv
2 msk söt senap
4-5 konserverade ananasringar
75 g ädelost
½ msk margarin till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200grader. Smöra en ugnssäker form. Dra skinnet av korven och lägg den i formen. Skåra den i centimetertjocka skivor, inte helt igenom. Bred senap i skårorna.
2. Dela ananasringarna i 4 bitar och stick ned dem i korven. Smula eller skiva ädelosten över korven. Gratinera ca 25 minuter, passa så att inte osten blir bränd. Serveras t ex potatismos, eller bulgur om man föredrar något lite matigare.
Receptförfattare: Ola "Gaffel" Gawell (2006-03-01)
|