SnabbsökningX

Avancerad sökning

Fransk köttgryta anpassad till CSN

Recepttyp: Långkok
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Kötträtt
Tillagningstid: 120 min
Smakbetyg: 4.00 (2 röster)
Svårighetsgrad: Svår
Pris: Medel

Recept



Ingredienser:
ca 6 portioner

1 kg billigt fläskkött t.ex. picknickbog
1 paket bacon (140 gram)
Smör
Salt
Svartpeppar
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk tomatpuré
2- 3 dl vatten
4-5 dl rödvin
1 köttbuljongtärning
1-2 msk rosmarin
2-3 lagerblad
20 steklökar
2msk majsena
1 basker
cigaretter

Tillagning:

Sätt på dig baskern och tänd en cigarett


Skär köttet i bitar ca 3x3 cm.

Skär baconet i små bitar och stek i en stekpanna

Bryn köttet i baconfettet, tillsätt smör om det behövs

Skala och skär grönsakerna i bitar

Häll grönsakerna i en gryta med lite smör och tomatpurén och stek dem i ca
2 min

Lägg i köttet, kryddorna och baconet

Häll på vatten och vin tills det täcker köttet precis och lägg i köttbuljongen samt lagerblad

Låt det koka under lock i ca en timme

Häll i steklökarna är dem för stora kan man dela dem

Blanda majsenan med lite vatten och häll i tills konsistensen känns bra

När köttet börjar blir lätt att dela med fingrarna är det klart

Servera med rostade rotfrukter, kokt potatis eller ris med en sallad till.













Receptförfattare: Rasmus "chepskedjan, Den där snubben" Göransson (2016-01-29)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Ta bort från snabblänkar