Bacon && pepparrotssill
Recepttyp: |
|
|
Mattyp: |
Fiskrätt |
Tillagningstid: |
30 min |
Smakbetyg: |
3.67 (3 röster) |
Svårighetsgrad: |
Lätt |
Pris: |
Billigt |
Recept
Detta recept är nog min 2:a bästa sill på sillbordet. Första plats har Karin Nilssons vitlökssill som är som godis!
But here goes.
Stuff you will need:
540 g löksill (ej avrunnen)
1 tsk honung, flytande
1 dl crème fraiche
140 gr bacon (tärnad)
2 msk pepparrot, riven
2 msk majonnäs
Gör så här:
Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av
Stek baconet knaprigt och låt rinna av och svalna på hushållspapper
Blanda resten av ingredienserna. Vänd sedan ner sillen och baconet, spara ev. lite till garnering.
Ställ i kyl och låt dra till nästa dag.
Håller ca 1 vecka i kyl.
Receptförfattare: Mattias "meklund" Eklund (2015-12-24)
|