SnabbsökningX

Avancerad sökning

Italiensk köttfärsragu (köttfärssås)

Recepttyp: Långkok
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Kötträtt
Tillagningstid: 150 min
Smakbetyg: 3.67 (3 röster)
Svårighetsgrad: Medel
Pris: Medel

Recept

6 portioner:

600 gram köttfärs
200 gram bacon
2 gula lökar
2 morötter
2 selleristjälkar
1 köttbuljongtärning
500 ml vatten
3 dl rött fylligt vin
200 gram tomatpuré
10 ml äkta italiensk balsamvinäger
Salt och peppar
Olivolja till grytan

Gör så här:

Hacka alla grönsaker i små bitar och häll i en gryta tillsammans med olivoljan.
Låt grönsaker värmas på medelhögvärme och rör om då och då i grytan i ca 10 min
Skär baconet i små bitar och blanda ned det i grytan tillsammans med köttfärsen efter att de 10 minuterna har gått.

Rör om i grytan med jämna mellanrum och när köttfärsen har tappat sin röda färg, häller man i vinet samt kokar upp vattnet och buljongen i en annan kastrull.

När vinet har reducerats i ca 15 minuter så häller man i buljongen, tomatpurén och balsamvinägern.

Låt sedan ragun koka utan lock på svag värme i ca 2 timmar, smaka sedan av med salt och peppar.

Ät med pasta och parmesan med en god sallad till.

Receptförfattare: Rasmus "chepskedjan, Den där snubben" Göransson (2015-11-18)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Ta bort från snabblänkar