Guinnessgryta
Recepttyp: |
|
|
Mattyp: |
Kötträtt |
Tillagningstid: |
160 min |
Smakbetyg: |
4.00 (3 röster) |
Svårighetsgrad: |
Medel |
Pris: |
Medel |
Recept
1-1010 portioner beroende på hunger
Olivolja
1 kg högrev
1 liter Guinness
4 morötter
4 selleristjälkar
4 gula lökar
6-8 vitlöksklyftor
4 dl vatten
2 köttbuljong tärningar
2-3 msk timjan
Salt och peppar
Vatten
2 msk mjöl
Ett fyrklöver
Gör så här:
Hacka alla grönsaker i småbitar
Tärna köttet
Bryn köttet i en stor gryta tillsammans med olivoljan
Häll i de hackade grönsakerna och rör runt i grytan i 2 min
Häll på Guinness, buljong, kryddor och vatten
Låt koka under lock i 2 timmar på låg värme
Gör en snabb redning av vatten och mjöl
Blanda i redningen i grytan och låt sjuda i 5 min
stäng av värmen och Lägg i fyrklövern
Servera med kokt potatis/klyftpotatis/ris och mera Guinness
Receptförfattare: Rasmus "chepskedjan, Den där snubben" Göransson (2015-11-05)
|