SnabbsökningX

Avancerad sökning

Guinnessgryta

Recepttyp:
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Kötträtt
Tillagningstid: 160 min
Smakbetyg: 4.00 (3 röster)
Svårighetsgrad: Medel
Pris: Medel

Recept

1-1010 portioner beroende på hunger

Olivolja
1 kg högrev
1 liter Guinness
4 morötter
4 selleristjälkar
4 gula lökar
6-8 vitlöksklyftor
4 dl vatten
2 köttbuljong tärningar
2-3 msk timjan
Salt och peppar
Vatten
2 msk mjöl
Ett fyrklöver

Gör så här:
Hacka alla grönsaker i småbitar
Tärna köttet
Bryn köttet i en stor gryta tillsammans med olivoljan
Häll i de hackade grönsakerna och rör runt i grytan i 2 min
Häll på Guinness, buljong, kryddor och vatten
Låt koka under lock i 2 timmar på låg värme
Gör en snabb redning av vatten och mjöl
Blanda i redningen i grytan och låt sjuda i 5 min
stäng av värmen och Lägg i fyrklövern


Servera med kokt potatis/klyftpotatis/ris och mera Guinness

Receptförfattare: Rasmus "chepskedjan, Den där snubben" Göransson (2015-11-05)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Ta bort från snabblänkar