SnabbsökningX

Avancerad sökning

Sverigekaka

Recepttyp: Bakning
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp:
Tillagningstid: 3600 min
Smakbetyg: 5.00 (1 röst)
Svårighetsgrad: Lätt
Pris: Billigt

Recept

Exempelrecept:
1 springform med kaka

Kakan:
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokoande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vaniljfyllning:
125 gr smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

ugn: 448.15 K

Gör så här:

Kakan:
Vispa ägg och socker poröst
Vispa ner vattnet, och sen vetemjöl och bakpulver.
Häll smeten i bröad springform

Grädda i 40 min och låt svalna

Fyllning:
Koka smör och mjölk kraftigt i 2 min, tag sedan av kastrullen
från spisen och tillsätt vaniljsockret.

Dela kakan vågrätt och dränk in både botten och lock där du skurit
med fyllningen

Lägg ihop topp och botten vanilj mot vanilj och låt vila i kyl,
gärna över natten.

Serveras gärna med kaffe

Receptförfattare: Mattias "meklund" Eklund (2015-10-26)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Ta bort från snabblänkar