Kyckling med fried rice och sweet chili sauce
Recepttyp: |
Måltid |
|
Mattyp: |
Kötträtt |
Tillagningstid: |
20 min |
Smakbetyg: |
3.50 (2 röster) |
Svårighetsgrad: |
Medel |
Pris: |
Medel |
Recept
Portioner: 4
4 kycklingfiléer
2 msk olivolja
1 gul paprika
1 röd paprika
1 morot
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
6 dl kokt jasminris
1 tsk chilipulver
1 krm ingefära
2-3 msk sweet chilisås
2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
Dela kycklingfiléerna på längden, men skär inte helt igenom. Stektiden blir något kortare om man gör på detta sätt.
Stek kycklingfiléerna gyllenbruna och krydda med salt och peppar.
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala moroten och strimla den tunt. Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken.
Häll sesam- eller olivolja i en stekpanna och knäck i ägget. Hacka sönder det med en stekspade och lägg i moroten, vitlöken och riset. Låt det fräsa utan att ta färg och rör om ofta. När det börjar bli
färdigt lägger man i resterande grönsaker och kryddor och smakar av med salt och peppar.
Lägg upp riset mitt på tallriken och lägg kycklingen ovanpå, ringla sedan sweet chilisåsen och yoghurten runt om.
Receptförfattare: Ola "Gaffel" Gawell (2008-12-09)
|