Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Recepttyp: |
Måltid |
|
Mattyp: |
Fiskrätt |
Tillagningstid: |
24 min |
Smakbetyg: |
4.50 (2 röster) |
Svårighetsgrad: |
Medel |
Pris: |
Dyrt |
Recept
Antal portioner 4
Tagliatelle (bandpasta) 400,0 gram
Grön sparris (färsk) 1,0 knippe
Parmesan (nyriven)
Rucolasallat
Salt & peppar
Sås:
Kräftstjärtar (burk) 250,0 gram
Smör 3,0 msk
Vetemjöl 2,0 msk
Matlagningsgrädde 2,0 dl
Crème fraiche 2,0 dl
Hummerfond (konc) 2,0 msk
Dragon (torkad) 0,5 tsk
Timjan (torkad) 0,5 tsk
Vitpeppar (nymald) 1,0 krm
Tillagning
1. Sparris: Skölj och skär i små bitar. Stek sparrisen i smör i en kastrull på medelvärme tills den börjat få färg.
Lägg åt sidan.
2. Pasta: Koka enligt anvisning på paketet.
3. Sås: Smält smör i sparriskastrullen.
Vispa ner mjöl och häll på lite kräftspad, grädde, créme fraiche, fond och kryddor. Koka ihop på medellåg värme. Smaka av.
Späd med lite vatten eller salt kräftspad om så behövs till lagom konsistens.
4. Häll av pastavattnet i durkslag.
Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Blanda ner sparris ochkräftstjärtarsåsen.
Riv över parmesan. Garnera med rucola.
Receptförfattare: Ola "Gaffel" Gawell (2008-12-09)
|