Visa/göm navigation
DWWW tipsar
Projekt
Nyheter och events på Facebook
|
|
Vegetarisk Thaigryta med Ris
Recepttyp: |
Måltid |
|
Mattyp: |
Vegetariskt |
Tillagningstid: |
20 min |
Smakbetyg: |
2.33 (3 röster) |
Svårighetsgrad: |
Lätt |
Pris: |
Billigt |
Recept
4 personer
Riset:
Innan man börjar med grytan är det vettigt att börja med riset. Jag föredrar willys basmatiris. Jag brukar kasta i riset i en gryta med bara lite olja och curry och salt och fräsa ett tag. Sen när det har blivit lite gult sådär så tillsätter jag vattnet. Tänk på att det kommer fräsa och bubbla en massa när man häller i vattnet. Sänk värmen till typ 1/6 - 2/6 av maximal värme. För er som inte vet måtten för ris så är det ungefär:
4 dl ris
4 dl vatten
1/2 msk salt
Thaigrytan:
1 gul lök
1/3 påse Willys asiatiska wokgrönsaker
10 champinjoner
2 konservburkar kikärtor (E.N.)
1 konservburk kokosmjölk (E.N.)
(1-2 dl mjölk)
Hacka löken och svampen och stek den med salt, svartpeppar, och T.H.S.C. När det är superstekt så flytta över i en skål eller nåt. Stek de asiatiska grönsakerna på samma sätt med extra mycket T.H.S.C. Släng sedan i kikärterna (tillsätt gärna lite extra T.H.S.C.). Släng tillbaka svampen och löken i grytan. Häll i Kokosmjölken. Låt stå och plyddra (österlenska vars fonetik förklarar ordets innebörd) ett tag. Tillsätt mjölk om man tycker koksmjölken smakar för mycket.
Avnjutes med mellanmjölk.
E.N. = Eldorado Naturligtvis
T.H.S.C. = Thai Hot Sweet Chilli
Receptförfattare: Samuel Skånberg (2008-04-01)
|
|