Kokt fisk med äggsås
Recepttyp: |
Måltid |
|
Mattyp: |
Fiskrätt |
Tillagningstid: |
40 min |
Smakbetyg: |
3.00 (3 röster) |
Svårighetsgrad: |
Medel |
Pris: |
Billigt |
Recept
Kokt fisk
4 port
600 fiskfilé (t ex Kummelfilé)
5 dl vatten
1 ½ tsk salt
4-5 vitpepparkorn
1 klyfta gullök
Äggsås
2 ägg
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
4 krm salt
1 krm vitpeppar
(4 msk hackad persilja)
Börja med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget. Ställ åt sidan. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
Tina fisken och skär den i 2 cm tjocka skivor. Skölj av fisken och låt vattnet rinna ner i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och koka spadet i några minuter. Lägg i fisken och sjud dom under lock ca 5 min. Ta försiktigt upp fisken med hålslev. Servera med kokt potatis. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner ägg i den varma såsen.
Receptförfattare: Ola "Gaffel" Gawell (2007-11-22)
|