SnabbsökningX

Avancerad sökning

Kokt fisk med äggsås

Recepttyp: Måltid
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Fiskrätt
Tillagningstid: 40 min
Smakbetyg: 3.00 (3 röster)
Svårighetsgrad: Medel
Pris: Billigt

Recept

Kokt fisk
4 port

600 fiskfilé (t ex Kummelfilé)
5 dl vatten
1 ½ tsk salt
4-5 vitpepparkorn
1 klyfta gullök

Äggsås
2 ägg
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
4 krm salt
1 krm vitpeppar
(4 msk hackad persilja)

Börja med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget. Ställ åt sidan. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.

Tina fisken och skär den i 2 cm tjocka skivor. Skölj av fisken och låt vattnet rinna ner i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och koka spadet i några minuter. Lägg i fisken och sjud dom under lock ca 5 min. Ta försiktigt upp fisken med hålslev. Servera med kokt potatis. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner ägg i den varma såsen.

Receptförfattare: Ola "Gaffel" Gawell (2007-11-22)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar