Spagetti Carbonara
Recepttyp: |
Måltid |
|
Mattyp: |
Kötträtt |
Tillagningstid: |
20 min |
Smakbetyg: |
4.00 (2 röster) |
Svårighetsgrad: |
Lätt |
Pris: |
Billigt |
Recept
Ingredienser
4 port
300 g spaghetti
150 g rökt eller rimmat fläsk
smör
2 ägg
1/2 dl Arlaköket vispgrädde
1/2 tsk salt
1-2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl Gratella pastaost
2 krm nymald svartpeppar
Gör så här
Koka spaghettin. Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna. Vispa ihop ägg, grädde, salt, vitlök och hälften av osten. Rör ner fläsk och äggblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och peppar.
Receptförfattare: Ola "Gaffel" Gawell (2007-11-19)
|