SnabbsökningX

Avancerad sökning

Spagetti Carbonara

Recepttyp: Måltid
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Kötträtt
Tillagningstid: 20 min
Smakbetyg: 4.00 (2 röster)
Svårighetsgrad: Lätt
Pris: Billigt

Recept

Ingredienser
4 port
300 g spaghetti
150 g rökt eller rimmat fläsk
smör
2 ägg
1/2 dl Arlaköket vispgrädde
1/2 tsk salt
1-2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl Gratella pastaost
2 krm nymald svartpeppar

Gör så här
Koka spaghettin. Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna. Vispa ihop ägg, grädde, salt, vitlök och hälften av osten. Rör ner fläsk och äggblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och peppar.

Receptförfattare: Ola "Gaffel" Gawell (2007-11-19)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar