Rabbarberpaj
Recepttyp: |
Bakning |
|
Mattyp: |
Vegetariskt |
Tillagningstid: |
35 min |
Smakbetyg: |
4.00 (3 röster) |
Svårighetsgrad: |
Lätt |
Pris: |
Billigt |
Recept
1 paj
2 dl havregryn (3 kanske, minns ej =))
½ dl vetemjöl
½ dl socker i smeten
½ dl socker på rabbarberna
2 msk sirap
150 g smör
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda havregryn, vetemjöl, sirap. Strö över sockret över smeten och blanda ihop. Skär upp rabbarberna i små bitar (centimeter store typ). Smörj en form och lägg i bitarna. Strö över med socker. Placera smeten uppe på rabbarberna. Ställ in i ugnen och grädda i ca 20 min. Pajen ska vara gyllenbrun.
Receptförfattare: Ola "Gaffel" Gawell (2007-05-13)
|