SnabbsökningX

Avancerad sökning

Vitlökskyckling

Recepttyp: Måltid
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Kötträtt
Tillagningstid: 100 min
Smakbetyg: 4.00 (2 röster)
Svårighetsgrad: Svår
Pris: Medel

Recept

4 port

1 kg Färsk kyckling (helst hel, går bra med klubbor också)
5 stora vitlöksklyftor
1 tsk ljus fransk senap
2 ½ tsk salt
½ krm nymald vitpeppar
½ dl vit vinäger (inte balsam)
½ dl olja (t ex rapsolja)
1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 300 grader. Stycka kycklingen och dela den i fyra delar med ett kors över ryggen. Torka ordentligt. Pressa vitlök och blanda med senap, salt, peppar, vinäger. Vispa ner olja och grädde. Lägg en stor bit aluminumfolie i en form. Häll hälften av såsen på foliet och lägg därefter på kycklingen. Häll resten av såsen på kycklingen. Vik ihop folien som ett baket tätt. Minska temperaturen till 250 grader. Sätt in kycklingen längt ner i ugnen. Grädda ca 60 min. Ta bort folien och låt allt "rinna" ut i formen. Servera med bandspagetti.

Receptförfattare: Ola "Gaffel" Gawell (2007-03-18)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar