Vitlökskyckling
Recepttyp: |
Måltid |
|
Mattyp: |
Kötträtt |
Tillagningstid: |
100 min |
Smakbetyg: |
4.00 (2 röster) |
Svårighetsgrad: |
Svår |
Pris: |
Medel |
Recept
4 port
1 kg Färsk kyckling (helst hel, går bra med klubbor också)
5 stora vitlöksklyftor
1 tsk ljus fransk senap
2 ½ tsk salt
½ krm nymald vitpeppar
½ dl vit vinäger (inte balsam)
½ dl olja (t ex rapsolja)
1 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 300 grader. Stycka kycklingen och dela den i fyra delar med ett kors över ryggen. Torka ordentligt. Pressa vitlök och blanda med senap, salt, peppar, vinäger. Vispa ner olja och grädde. Lägg en stor bit aluminumfolie i en form. Häll hälften av såsen på foliet och lägg därefter på kycklingen. Häll resten av såsen på kycklingen. Vik ihop folien som ett baket tätt. Minska temperaturen till 250 grader. Sätt in kycklingen längt ner i ugnen. Grädda ca 60 min. Ta bort folien och låt allt "rinna" ut i formen. Servera med bandspagetti.
Receptförfattare: Ola "Gaffel" Gawell (2007-03-18)
|