SnabbsökningX

Avancerad sökning

Pragtolva med potatis Dauphinoise

Recepttyp: Måltid
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Kötträtt
Tillagningstid: 90 min
Smakbetyg: 4.00 (1 röst)
Svårighetsgrad: Svår
Pris: Medel

Recept

Ingredienser:
Stadsduva, medelstor
Extra stark absint (>90%), 1 flaska
Potatis 1250g (2500 gurkkilometer)
Vispgrädde, 375ml (2 händer)
Smör, 30g (1 överdos)
Vitlök, 2 klyftor
Gruyereost, 250g (3 pizzor)
Redskap för duvjakt, 1 stycke
Färdig hollandaisesås, 1 bytta

Gör så här:
Använd redskap för att fånga en medelstor stadsduva. Gärna från Tjeckien.
Håll ned duvan i absinten tills färdig. Salta lite. Låt stå i nästan exakt två timmar.
Sätt ugnen på 47 grader.
Gör en potatis dauphinoise, snabbt!
Ta ut duvan och drick absinten. Om du är svag eller under 18 kan du be en vårdsnadshavare hjälpa dig.
Lägg in duvan i ugnen och låt vara tills medium rare.
Servera gärna med hollandaise, avsky, och ungerskt hembränt.

Låt det väl smaka!

Receptförfattare: Filip "Felp Flep Plef Felppus Flippit..." Vannfält (2020-03-11)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar