SnabbsökningX

Avancerad sökning

Marmorerade hallonbrownies

Recepttyp: Bakning
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Animaliskt
Tillagningstid: 45 min
Smakbetyg: 3.50 (4 röster)
Svårighetsgrad: Medel
Pris: Medel

Recept

300 gram choklad, Minst 50% cacaohalt
200 gram smör
2 dl socker
4 st ägg
3.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Cream cheese-smet:
200 gram cream cheese (e.g philadelphia eller ica basic creme cheese)
0.5 dl socker
1 st ägg
2 dl hallon (frysta funkar bra, behöver ej tinas)

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och mjöla en ugnsform, ca 20x30 cm (nvm, inga formar är fucking 20x30cm, ta en lite större med lägre kanter eller en något mindre form med högre kanter för extra kladdighet)
3. Smält sedan choklad och smör i vattenbad (micro kan användas med försiktighet, men det blir sämre och risken för att bränna chokladen är överhängande)
4. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Rör ned chokladblandningen och tillsätt därefter mjöl och vaniljsocker.
5. Vispa sedan i en annan skål ihop cream cheese-smeten. Häll chokladsmeten i formen och bred sedan ut cream cheese-smeten ovanpå. Dra några drag med en kniv i smeten så att massorna faltas något.
6. Avsluta med att försiktigt trycka ned hallonen så de precis syns.
7. Grädda ca 20 min i 175 grader. Det kan verka som att de inte är riktigt klara när man tar ut dem ur ugnen, men när formen svalnar så sätter sig allt mer och optimal kladdighet uppnås.

Receptförfattare: "Mudkip" (2016-08-21)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar