Fransk köttgryta anpassad till CSN
Recepttyp: |
Långkok |
|
Mattyp: |
Kötträtt |
Tillagningstid: |
120 min |
Smakbetyg: |
4.00 (2 röster) |
Svårighetsgrad: |
Svår |
Pris: |
Medel |
Recept
Ingredienser:
ca 6 portioner
1 kg billigt fläskkött t.ex. picknickbog
1 paket bacon (140 gram)
Smör
Salt
Svartpeppar
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk tomatpuré
2- 3 dl vatten
4-5 dl rödvin
1 köttbuljongtärning
1-2 msk rosmarin
2-3 lagerblad
20 steklökar
2msk majsena
1 basker
cigaretter
Tillagning:
Sätt på dig baskern och tänd en cigarett
Skär köttet i bitar ca 3x3 cm.
Skär baconet i små bitar och stek i en stekpanna
Bryn köttet i baconfettet, tillsätt smör om det behövs
Skala och skär grönsakerna i bitar
Häll grönsakerna i en gryta med lite smör och tomatpurén och stek dem i ca
2 min
Lägg i köttet, kryddorna och baconet
Häll på vatten och vin tills det täcker köttet precis och lägg i köttbuljongen samt lagerblad
Låt det koka under lock i ca en timme
Häll i steklökarna är dem för stora kan man dela dem
Blanda majsenan med lite vatten och häll i tills konsistensen känns bra
När köttet börjar blir lätt att dela med fingrarna är det klart
Servera med rostade rotfrukter, kokt potatis eller ris med en sallad till.
Receptförfattare: Rasmus "chepskedjan, Den där snubben" Göransson (2016-01-29)
|