Italiensk köttfärsragu (köttfärssås)
Recepttyp: |
Långkok |
|
Mattyp: |
Kötträtt |
Tillagningstid: |
150 min |
Smakbetyg: |
3.67 (3 röster) |
Svårighetsgrad: |
Medel |
Pris: |
Medel |
Recept
6 portioner:
600 gram köttfärs
200 gram bacon
2 gula lökar
2 morötter
2 selleristjälkar
1 köttbuljongtärning
500 ml vatten
3 dl rött fylligt vin
200 gram tomatpuré
10 ml äkta italiensk balsamvinäger
Salt och peppar
Olivolja till grytan
Gör så här:
Hacka alla grönsaker i små bitar och häll i en gryta tillsammans med olivoljan.
Låt grönsaker värmas på medelhögvärme och rör om då och då i grytan i ca 10 min
Skär baconet i små bitar och blanda ned det i grytan tillsammans med köttfärsen efter att de 10 minuterna har gått.
Rör om i grytan med jämna mellanrum och när köttfärsen har tappat sin röda färg, häller man i vinet samt kokar upp vattnet och buljongen i en annan kastrull.
När vinet har reducerats i ca 15 minuter så häller man i buljongen, tomatpurén och balsamvinägern.
Låt sedan ragun koka utan lock på svag värme i ca 2 timmar, smaka sedan av med salt och peppar.
Ät med pasta och parmesan med en god sallad till.
Receptförfattare: Rasmus "chepskedjan, Den där snubben" Göransson (2015-11-18)
|