SnabbsökningX

Avancerad sökning

Kladdkaka med glacyr

Recepttyp: Bakning
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp:
Tillagningstid: 60 min
Smakbetyg: 5.00 (1 röst)
Svårighetsgrad: Lätt
Pris: Medel

Recept

Exempelrecept:
1 kaka

Kaka:
100 gr smör
2 st ägg
2½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl

Glacyr:
100 gr blockchoklad
50 gr smör

Gör så här:
Kaka:
Sätt ugnen på 448.15 K.
Smält smör
Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt vaniljsocker och kakao
Tillsätt mjölet och därpå smöret.
Häll smeten i en bröad springform.
Grädda i 20 min. (vill du att kakan ska vara kladdigare så gräddar du en kortare tid)
Låt svalna.

Glacyr.
Smält cholkad + smör i en kastrull.
Häll sedan chokladsmeten på kakan.
Lät svalna.

Serveras med grädde och en kopp kaffe eller te om så föredras.

Receptförfattare: Mattias "meklund" Eklund (2015-11-01)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar