Viltgryta med skogssvamp
Recepttyp: |
Långkok |
|
Mattyp: |
Kötträtt |
Tillagningstid: |
3600 min |
Smakbetyg: |
5.00 (1 röst) |
Svårighetsgrad: |
Lätt |
Pris: |
Medel |
Recept
Exempelrecept:
4 port
500 grytbitar av vilt
smör till stekning
2 msk tomatpuré
salt och numalen peppar
200 skogssvamp
2 gula lökar
1 morot
2 dl vispgrädde
½ dl hackad slätbladig persilja
marinad:
1 gul lök
4 dl rött vin
1 msk olivolja
5-6 krossade enbär eller kryddneklika
1 lagerblad
1 kvist timjan
3 dl Whiskey
Gör så här:
Dag 1: Gör marinaden.
Skala och skiva löken grovt. Blanda den med resten av ingredienserna förutom Whiskey:n i en bunke. Lägg i köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten. Drick nu Whiskyn.
Dag 2: The rest!
Sila marinaden och spara den till senare, spara även de avrunna lökbitarna.
Bryn köttet i smör i en tjockbottnad gryta. bryn även löken från marinaden.
Häll på marinaden och tomatpurén. låt sjuda i 10 min, smaka av med salt och peppar.
Skiva under tiden svampen, hacka lökarna grovt, och skiva moroten. Bryn i en stekpanna och lägg i grytan.
Häll på grädden och låt grytan koka i ytterligare 20 minuter. Tillsätt även eventuellt mer slat och peppar.
Strö på lite hackad persilja och servera med potatis och öl.
Receptförfattare: Mattias "meklund" Eklund (2015-10-26)
|