SnabbsökningX

Avancerad sökning

Viltgryta med skogssvamp

Recepttyp: Långkok
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Kötträtt
Tillagningstid: 3600 min
Smakbetyg: 5.00 (1 röst)
Svårighetsgrad: Lätt
Pris: Medel

Recept

Exempelrecept:
4 port

500 grytbitar av vilt
smör till stekning
2 msk tomatpuré
salt och numalen peppar
200 skogssvamp
2 gula lökar
1 morot
2 dl vispgrädde
½ dl hackad slätbladig persilja

marinad:
1 gul lök
4 dl rött vin
1 msk olivolja
5-6 krossade enbär eller kryddneklika
1 lagerblad
1 kvist timjan
3 dl Whiskey

Gör så här:
Dag 1: Gör marinaden.
Skala och skiva löken grovt. Blanda den med resten av ingredienserna förutom Whiskey:n i en bunke. Lägg i köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten. Drick nu Whiskyn.

Dag 2: The rest!
Sila marinaden och spara den till senare, spara även de avrunna lökbitarna.
Bryn köttet i smör i en tjockbottnad gryta. bryn även löken från marinaden.
Häll på marinaden och tomatpurén. låt sjuda i 10 min, smaka av med salt och peppar.
Skiva under tiden svampen, hacka lökarna grovt, och skiva moroten. Bryn i en stekpanna och lägg i grytan.
Häll på grädden och låt grytan koka i ytterligare 20 minuter. Tillsätt även eventuellt mer slat och peppar.
Strö på lite hackad persilja och servera med potatis och öl.


Receptförfattare: Mattias "meklund" Eklund (2015-10-26)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar