SnabbsökningX

Avancerad sökning

Palt

Recepttyp: Måltid
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp: Kötträtt
Tillagningstid: 90 min
Smakbetyg: 5.00 (1 röst)
Svårighetsgrad: Lätt
Pris: Medel

Recept

Exempelrecept:
4(?) port

1 kg potatis
2 tsk salt
1 l vetemjöl
200 gr rimmat fläsk
4 l kokande vatten (saltat)

Gör så här:
skala och råriv potatisen
arbeta samman den rivna potatisen med salt och vetemjöl till en deg
rensa fläsk, skär i tärningar
Gör bollar av degen och lägg fläsket i bollarna

Lägg ner paltarna i det kokande vattnet och låt sjuda i en timme.
När paltarna flyter upp till ytan så är de färdiga.

Servera med smör och lingonsylt.

Receptförfattare: Mattias "meklund" Eklund (2015-10-26)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar