Palt
Recepttyp: |
Måltid |
|
Mattyp: |
Kötträtt |
Tillagningstid: |
90 min |
Smakbetyg: |
5.00 (1 röst) |
Svårighetsgrad: |
Lätt |
Pris: |
Medel |
Recept
Exempelrecept:
4(?) port
1 kg potatis
2 tsk salt
1 l vetemjöl
200 gr rimmat fläsk
4 l kokande vatten (saltat)
Gör så här:
skala och råriv potatisen
arbeta samman den rivna potatisen med salt och vetemjöl till en deg
rensa fläsk, skär i tärningar
Gör bollar av degen och lägg fläsket i bollarna
Lägg ner paltarna i det kokande vattnet och låt sjuda i en timme.
När paltarna flyter upp till ytan så är de färdiga.
Servera med smör och lingonsylt.
Receptförfattare: Mattias "meklund" Eklund (2015-10-26)
|