Sverigekaka
Recepttyp: |
Bakning |
|
Mattyp: |
|
Tillagningstid: |
3600 min |
Smakbetyg: |
5.00 (1 röst) |
Svårighetsgrad: |
Lätt |
Pris: |
Billigt |
Recept
Exempelrecept:
1 springform med kaka
Kakan:
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokoande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vaniljfyllning:
125 gr smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
ugn: 448.15 K
Gör så här:
Kakan:
Vispa ägg och socker poröst
Vispa ner vattnet, och sen vetemjöl och bakpulver.
Häll smeten i bröad springform
Grädda i 40 min och låt svalna
Fyllning:
Koka smör och mjölk kraftigt i 2 min, tag sedan av kastrullen
från spisen och tillsätt vaniljsockret.
Dela kakan vågrätt och dränk in både botten och lock där du skurit
med fyllningen
Lägg ihop topp och botten vanilj mot vanilj och låt vila i kyl,
gärna över natten.
Serveras gärna med kaffe
Receptförfattare: Mattias "meklund" Eklund (2015-10-26)
|