SnabbsökningX

Avancerad sökning

Chokladpaj

Recepttyp: Bakning
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp:
Tillagningstid: 50 min
Smakbetyg: 3.00 (2 röster)
Svårighetsgrad: Lätt
Pris:

Recept

Pajskal:
100g smör
2,5 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk socker
1 st äggula

Fyllning:
100g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 liter blandade bär, hallon, björnbär, blåbär, jordgubbar


Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl, kakao och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form.
Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 10 minuter, låt kallna.
Smält försiktigt chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna något.
Blanda choklad och grädde, vispa tjockt. Häll i pajskalet och garnera med bär.


Receptförfattare: Lisa "Lina, Anton, Bompa" Claesson (2015-10-10)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar