Chokladpaj
Recepttyp: |
Bakning |
|
Mattyp: |
|
Tillagningstid: |
50 min |
Smakbetyg: |
3.00 (2 röster) |
Svårighetsgrad: |
Lätt |
Pris: |
|
Recept
Pajskal:
100g smör
2,5 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk socker
1 st äggula
Fyllning:
100g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 liter blandade bär, hallon, björnbär, blåbär, jordgubbar
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl, kakao och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form.
Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 10 minuter, låt kallna.
Smält försiktigt chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna något.
Blanda choklad och grädde, vispa tjockt. Häll i pajskalet och garnera med bär.
Receptförfattare: Lisa "Lina, Anton, Bompa" Claesson (2015-10-10)
|