Baileys cupcakes
Recepttyp: |
Bakning |
|
Mattyp: |
|
Tillagningstid: |
30 min |
Smakbetyg: |
2.00 (3 röster) |
Svårighetsgrad: |
Lätt |
Pris: |
|
Recept
Muffin:
150g smör
150g socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
3 st ägg
175g vetemjöl
2 tsk bakpulver
75g hackad, mörk choklad
Glasyr:
1 påse Tårtmousse Choco
2 dl mjölk
1 dl Baileys
strössel, gärna hjärtan
Rör ihop rumstempererat smör, socker, vaniljsocker och kakao.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Vänd i siktat vetemjöl och bakpulver i smeten. Tillsätt chokladen, och blanda väl. Fördela smeten i muffinsformarna, och baka dem i 175˚C i runt 20min. Känn efter med en gaffel eller sticka, om muffinsen är klara.
Låt muffinsen svalna på galler.
Vispa samman tårtmousse, mjölk och Baileys. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig. Lägg moussen i en spritspåse och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Strö över strösslet och förvara kallt till servering.
Receptförfattare: Lisa "Lina, Anton, Bompa" Claesson (2015-10-10)
|