SnabbsökningX

Avancerad sökning

Baileys cupcakes

Recepttyp: Bakning
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp:
Tillagningstid: 30 min
Smakbetyg: 2.00 (3 röster)
Svårighetsgrad: Lätt
Pris:

Recept

Muffin:
150g smör
150g socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
3 st ägg
175g vetemjöl
2 tsk bakpulver
75g hackad, mörk choklad

Glasyr:
1 påse Tårtmousse Choco
2 dl mjölk
1 dl Baileys
strössel, gärna hjärtan

Rör ihop rumstempererat smör, socker, vaniljsocker och kakao.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Vänd i siktat vetemjöl och bakpulver i smeten. Tillsätt chokladen, och blanda väl. Fördela smeten i muffinsformarna, och baka dem i 175˚C i runt 20min. Känn efter med en gaffel eller sticka, om muffinsen är klara.
Låt muffinsen svalna på galler.
Vispa samman tårtmousse, mjölk och Baileys. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig. Lägg moussen i en spritspåse och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Strö över strösslet och förvara kallt till servering.

Receptförfattare: Lisa "Lina, Anton, Bompa" Claesson (2015-10-10)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar