SnabbsökningX

Avancerad sökning

Svampsås

Recepttyp:
Rösta för hur gott receptet är:
12345
Du måste logga in för att kunna rösta!
Mattyp:
Tillagningstid: 10 min
Smakbetyg: 3.50 (2 röster)
Svårighetsgrad: Lätt
Pris:

Recept

250 gram färska svamp efter tycke
3 msk smör
1 st svampbuljongtärning
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
Salt & peppar efter smak

Skölj svampen och dela dom i lite mindre bitar. Stek dom i smör tills dom vätskat ur sig.
Smula i buljongtärningen och låt den smälta. Pudra över vetemjölet och vispa snabbt ner grädden.
Låt koka till lagom konsistens. Red med mer mjöl om den är för lös eller späd med mjölk om den är för tjock.
Smaka av med salt och peppar.

Receptförfattare: Lisa "Lina, Anton, Bompa" Claesson (2015-10-10)

Tillbaka till receptlistan

Utskriftsvariant Ändrad 2011-09-15 kl 23.28 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar