Vit kladdkaka
Recepttyp: |
Bakning |
|
Mattyp: |
|
Tillagningstid: |
40 min |
Smakbetyg: |
4.67 (3 röster) |
Svårighetsgrad: |
Lätt |
Pris: |
Billigt |
Recept
2 st Ägg
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2,5 dl Vetemjöl
3 msk Apelsinsaft (helst färskpressad, men Bravo el. likn. funkar)
100 g Vit choklad
100 g Smör/margarin
Gör så här:
1. Smält chokladen. Smält matfettet. Sätt ugnen på 150 °C.
2. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och mjöl.
3. Tillsätt apelsinsaft, smält choklad och smält matfett.
4. Häll smeten i smord och bröad form (istället för ströbröd kan man även använda vetemjöl eller kokos).
5. Grädda i ugnen i ca 30 min (beror så klart på hur kladdig man vill ha den).
Receptförfattare: Joakim "firetech" Tufvegren (2013-08-20)
|