Pannkaka
Recepttyp: |
Måltid |
|
Mattyp: |
Animaliskt |
Tillagningstid: |
30 min |
Smakbetyg: |
4.33 (3 röster) |
Svårighetsgrad: |
Medel |
Pris: |
Billigt |
Recept
2-3 port (ca 15 pannkakor)
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
50 g margarin eller smör
Gör så här:
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa
till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
Om man vill kan man nu smälta fettet och röra ner det i smeten så
behövs det inget extra fett vid gräddningen. Annars smälter du en bit i taget i stekpannan mellan pannkaksgräddningarna.
Hetta upp stekpannan på medelhög effekt, häll i 0,5 - 1 dl smet beroende på hur stor stekpanna du har och hur tunna pannkakor du vill ha. Man får prova dig fram. När du hällt på smeten, ta upp stekpannan och vinkla den så att smeten rinner ut över hela stekpannans yta.
När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända och grädda
andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun. Lägg upp pannkakorna på ett fat och grädda nästa pannakaka.
Glöm inte röra om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.
Receptförfattare: Ola "Gaffel" Gawell (1970-01-01)
|