Visa/göm navigation
DWWW tipsar
Färgglada pixlar med alla sektionens bravader
I, for one, welcome our new blinkmojt overlords
Projekt
Nyheter och events på Facebook
|
|
Pragtolva med potatis Dauphinoise
Recepttyp: |
Måltid |
|
Mattyp: |
Kötträtt |
Tillagningstid: |
90 min |
Smakbetyg: |
4.00 (1 röst) |
Svårighetsgrad: |
Svår |
Pris: |
Medel |
Recept
Ingredienser:
Stadsduva, medelstor
Extra stark absint (>90%), 1 flaska
Potatis 1250g (2500 gurkkilometer)
Vispgrädde, 375ml (2 händer)
Smör, 30g (1 överdos)
Vitlök, 2 klyftor
Gruyereost, 250g (3 pizzor)
Redskap för duvjakt, 1 stycke
Färdig hollandaisesås, 1 bytta
Gör så här:
Använd redskap för att fånga en medelstor stadsduva. Gärna från Tjeckien.
Håll ned duvan i absinten tills färdig. Salta lite. Låt stå i nästan exakt två timmar.
Sätt ugnen på 47 grader.
Gör en potatis dauphinoise, snabbt!
Ta ut duvan och drick absinten. Om du är svag eller under 18 kan du be en vårdsnadshavare hjälpa dig.
Lägg in duvan i ugnen och låt vara tills medium rare.
Servera gärna med hollandaise, avsky, och ungerskt hembränt.
Låt det väl smaka!
Receptförfattare: Filip "Felp Flep Plef Felppus Flippit..." Vannfält (2020-03-11)
|
|