Verksamhetsplan 1999
  1. Inledning
  2. Organisation
  3. Ekonomi och förvaltning
  4. Utbildningsbevakning
  5. Industrikontakter
  6. Caféverksamhet
  7. Festverksamhet
  8. Programverksamhet
  9. Informationsspridning
  10. Lokaler och inventarier

1. Inledning

Datatekniksektionen vid TLTH är en förening för alla studerande vid utbildningslinjen för datateknik i Lund. Sektionens mål är att verka för sammanhållningen mellan sina medlemmar samt att tillvarata dess intressen i fråga om utbildning och studiesocialverksamhet. Detta görs genom kontinuerlig utbildningsbevakning och studiesociala aktiviteter. Sektionen skall i arbetet beakta de av sektionen upprättade stadgarna och reglementet samt teknologkårens dito.

Den service och de arrangemang som anordnas av sektionen skall verka för att öka sammanhållningen mellan medlemmarna. För att ge alla medlemmar möjlighet att delta skall verksamheten tydligt annonseras och prissättas enligt studentikos tradition.

2 Organisation

2.1 Sektionsmöten

Sektionsmötet är det högsta beslutande organet, som skall hållas en gång under våren och två gånger under hösten, därtill kommer under våren ett extra sektionsmöten där sektionen skall ta ställning till en ny stadga.

För att mötesdeltagarna under sektionsmötena skall kunna fatta beslut skall samtliga ärenden, utom de av valberedningen beredda, beredas av styrelsen. Styrelsens förslag och övriga beslutsunderlag skall liksom kallelsen anslås i god tid före mötet.

2.2 Styrelsen

Sektionsstyrelsen är sektionens högsta verkställande organ. De skall under året sammanträda varannan vecka under läsperioderna, och däremellan sammanträda minst en gång i månaden.

Under verksamhetsåret skall styrelsen arbeta för att förbättra de rutiner som finns för informationsspridning; att handlingar tydligt anslås, att verksamheten väl affischeras och att nya sektionsmedlemmar informeras under sektionssafarin.

Styrelsen skall upprätthålla kontakten med övriga sektioner inom TLTH samt i möjlig mån upprätta kontakter med övriga datasektioner vid tekniska högskolor i Sverige.

De informella policies som idag finns skall under året nedtecknas som dokumentation inför framtiden.

För att motverka att allt färre medlemmar deltar i sektionens aktiviteter skall styrelsen verka för att bilden av att vara aktiv blir mer positivt laddad. Medlemmarna skall få information om hur kul det är att vara aktiv samt hur bra gemenskap de aktiva har. Formerna för tack till de som arbetat under året skall även ses över under året.

2.3 Utskotten

Utskotten skall under året kontinuerligt sammanträda, budgetera, redovisa samt följa upp utskottets verksamhet.

3. Ekonomi och förvaltning

Styrelsen skall i början av året undersöka den budget som satts upp av sektionsmötet. Samtliga funktionärer som har ansvar för ekonomi skall sedan undervisas i ekonomihantering och inledas i den ekonomihantering de förväntas utföra. Alla ansvariga skall kontinuerligt föra en separat bokföring samt i mitten och slutet av året upprätta halvårs-, respektive verksamhetsårsbokslut.

Centralt skall skattmästaren handha ekonomihanteringen och minst en gång i månaden rapportera den ekonomiska statusen till styrelsen. Vidare skall skattmästaren sammanställa halvårsbokslut efter sommaruppehållet och verksamhetsbokslut i anslutning till verksamhetsårets slut.

Under verksamhetsåret skall styrelsen verka för att driva in fordringar och sälja ut gamla lagervaror. I slutet av verksamhetsåret har styrelsen för avsikt att reglera de fordringar och lagervärderingar som har gjorts under året.

Styrelsen skall under verksamhetsåret undersöka möjligheten att registrera sektionen som en ideell förening hos skattemyndigheterna.

4. Utbildningsbevakning

Studierådet är sektionens högsta beslutande organ för studiebevakning utom för de frågor som tas upp av sektionsmöten. De skall genom kursutvärderingar och kontakter med instustitionerna verka för att utbildningen bibehåller sin kvalitet och kvarstår som en i Sverige ledande utbildning inom sin genre.

Genom goda kontakter med och information till de medlemmar som representerar sektionen i instutitionsstyrelserna skall studierådet påverka skolan att bedriva relevant grundutbildning och forskning.

Studierådet skall i samarbete med VKOU verka för att samarbetet mellan TLTHs sektioners studieråd utvecklas.

För att öka intresset för studiebevakning hos medlemmarna skall studierådet informera om det arbete som pågår.

5. Industrikontakter

Industrimästeriet skall under året verka för att sektionens goda relationer med näringslivet bibehålls och förbättras. Genom aktiviteter öppna för sektionens medlemmar skall företagen ges möjlighet att presentera sig och informera om möjligheterna efter genomgången utbildning.

Industrimästeriet skall verka för att det hålls företagsaftnar, lunchföredrag och en arbetsmarknadsmässa för datateknologer.

Genom kontakter med gamla sektionsmedlemmar skall industrimästeriet kunna ge en inblick i verksamheten i intressanta företag.

Då sektionens ekonomi är beroende av sponsring från företagen skall industrimästeriet på ett professionellt sätt be företagen om sponsring i utbyte mot olika tjänster och produkter. För att göra möjligheterna synliga för företagen skall industrimästeriet skapa en produktkatalog där vi kan profilera oss. Vidare skall industrimästeriet arbeta för finansieringen av inredandet av sektionens lokaler.

6. Caféverksamhet

Cafémästeriet skall driva sektionens caféverksamhet, och till studentvänliga priser tillhandahålla medlemmarna: kaffe, läsk, godis, frallor och övriga kafévaror. Driften skall bedrivas med hjälp av caféslavar och övriga caféarbetare.

Under verksamhetsåret skall cafémästeriet arbeta för att motverka det svinn som förekommit de senaste åren. Redan från början av verksamhetsåret skall vi utvärdera om det fungerar att ha teknologer som kontinuerligt arbetar med att ta betalt i cafét.

För att undvika stort svinn i cafét skall cafémästeriet kontinuerligt bokföra ekonomin och med jämna mellanrum göra lagerinventeringar och beräkna svinnet.

Cafémästeriet skall hos aktuella myndigheter söka de tillstånd som erfodras, samt styra upp verksamheten så att gällande regler efterlevs.

7. Festverksamhet

Sexmästeriet skall under verksamhetsåret tillgodose sektionsmedlemmarnas intressen vad gäller festaktiviteter. Under året skall de traditionella sektionsfesterna, så som sommarfest, nollegasque, lära känna gasque och julfest hållas. Sittningarna skall inte vara vinstdrivande.

I februari månad skall hållas en invigningsfest för de nya sektionslokalerna.

Under året skall även pubverksamhet bedrivas i anslutning till fester och ET-slasquer. Sektionen skall verka för att data puben har teknis största utbud av drinkar.

8. Programverksamhet

Programmästeriet skall under verksamhetsåret hålla i den programverksamhet som sektionsmedlemmarna önskar.

I samband med nollornas ankomst i augusti skall sektionen bedriva traditionell teknolog nollning. Där nollorna skall lära känna varandra och äldre teknologer. Samtidigt skall de lära sig de lundensiska teknolog traditionerna. Nollningen omfattar lekar, uppdrag, utflykter och sex/pubverksamhet.

Sektionen skall deltaga i sångarstriden och vinna densamma.

Under året skall programmästeriet informera om de större studentfesterna runt om i landet, och vid intresse från medlemmarna anordna resor till desamma. Mastodontschack, tandemstafett, sommarlekar och ölresor skall också genomföras under året.

9. Informationsspridning

Propagandamästeriet skall under verksamhetsåret tillgodose medlemmarnas behov av information.

Sektionens publikationer skall under året utkomma med traditionell periodicitet.

Propagandamästeriet skall förbättra och modernisera sektionens hemsidor så att de innehåller korrekt information om samtliga verksamhetsområden och beskrivningar av de olika mästerierna och posterna. Vidare skall de se till att handlingar, protokoll och annan information som kan vara av intresse för medlemmarnas affischeras ut. Medlemmarna skall bl a informeras om sektionens verksamhet, och uppbyggnad.

Propagandamästeriet skall verka för att sektionen får en enhetlig bild utåt mot medlemmar och andra organisationer.

10. Lokaler och inventarier

Källarmästeriet skall under verksamhetsåret underhålla sektionens lokaler och övriga inventarier samt regelbundet hålla snickerboa för sektionens medlemmar.

Sektionens lokaler är ännu inte färdigställda, det är styrelsens målsättning att under verksamhetsåret göra detta. Källarmästeriet skall under året leda arbetet med att inreda Shäraton, färdigställa bardisken, installera A/V utrusting samt installera telefon i iDét, styrelserummet och utskottsrummet. För övrigt skall de ansvara för detaljer så som anslagstavlor, gardiner, möbler och klädhängare.

Källarmästeriet skall under året även undersöka var och hur sektionens gåvor och minnen skall förvaras.

Under året skall det tas fram och beställas nya overallmärken och övriga attiraljer av intresse.

Minnesvärda händelser skall fotograferas och arkiveras i det under verksamhetsåret upparbetade arkivet.

  [hemsidan] arkivarie@dsek.lth.se